Učionica

Konačno ste ovdje 😀

Dobro došli u našu učionicu, mjesto gdje vam želimo predstaviti njemački jezik kroz niz zanimljivih činjenica koje možda niste znali

Jeste li znali?

Zanimljivo i poučno

Savjeti koji će vam pomoći

Pet korisnih savjeta za lakše učenje njemačkog jezika

Bez obzira na to koji su vaši razlozi zbog kojih želite naučiti njemački jezik, ovi korisni savjeti pomoći će vam da održite motivaciju.

Upišite kurs– to je izuzetno učinkovit način za učenje njemačkog jezika. Polaganjem testa odmah ćete znati na kojem ste nivou znanja te gdje trebate početi/nastaviti, a učenje s profesionalcima ipak je najjednostavniji put do ostvarenja cilja.

Učite u paru – pronađite osobe koje pohađaju isti kurs ili imaju isti interes za učenjem njemačkog. Dok razgovarate u svakodnevnim prilikama ispravljajte se međusobno i tako učenje jezika pretvorite u zabavan hobi ili dragu obavezu.

Slušajte muziku na njemačkom, uključite radiostanicu, TV, gledajte vijesti ili emisije na njemačkom, prebacite aplikacije na telefonu na njemački – pronađite način koji vam najviše odgovara! Ovako ćete otkrivati nove riječi te ih i nesvjesno usvajati.

Uvrstite njemačke riječi u svakodnevni govor da biste vježbali izgovor pojedinih glasova jer teorija je jedno, a praksa nešto sasvim drugo, što itekako važi za učenje jezika.

Ne marite za greške! Greške su sastavni dio svakog procesa. Ne postoji niko na svijetu ko je nešto odmah savršeno znao. Važno je samo da ste posvećeni svom cilju, a svaku grešku trebate tretirati kao korak do tog cilja.